Terrazzo

 

Terrazzo al 300 jaar modern. Micro Light Solid – Terrazzo is niet zomaar terrazzo. MLS-T is een terrazzo dat, in tegenstelling tot de gebruikelijke terrazzo, beschikt over een zeer hoge dichtheid. De gebruikte materialen zijn niet meer en niet minder dan de sinds mensenheugenis bekende materialen voor terrazzo. Zand, cement, en granulaat (marmer). Deze drie grondstoffen worden aangemaakt met water. Het mengsel, de terrazzo, wordt in, voor iedere opdracht met de hand gemaakte, mallen gegoten en verdicht.

Verdichten is een van de belangrijkste onderdelen van het productieproces. Een goede verdichting zorgt ervoor dat de massa homogeen is, geen of nagenoeg geen luchtbellen achterlaat en voorkomt dat er haarscheuren in de terrazzo komen. Het product wordt ook minder poreus. Wanneer de terrazzo uitgehard is wordt deze geslepen en gepolijst en van een milieuvriendelijk impregneermiddel voorzien waarna het product bestand is tegen vetten, oliën, wijn, azijn, thee, citroen en nog veel meer.

FMM Terrazzo&Beton levert terrazzo producten, zo nodig inclusief montage, met 5 jaar garantie. Terrazzo van FMM Terrazzo&Beton is volledig recyclebaar.

 

Ambachtelijke productie​

Ons complete assortiment terrazzowerk wordt in eigen atelier vervaardigd. Moderne betontechnologie verzorgt de basis voor een ambachtelijk product. Een dichte massieve materiaalstructuur wordt verkregen door storting van het product in een verdichtingsmachine. Daarna wordt het product vakkundig geslepen en gepolijst. Na een behandeling met een natuurvriendelijk impregneermiddel is het dan klaar voor aflevering.