Terrazzo al 300 jaar modern.

 
 
De gebruikte materialen zijn niet meer dan sinds mensenheugenis bekende materialen voor terrazzo. Zand, cement en granulaat (marmer) en water. Het mengsel, de terrazzo, wordt in, voor een opdracht met de hand gemaakt mal gegoten en verdicht.
 
Verdichten is een van de belangrijkste onderdelen van het productieproces. Een goede verdichting zorgt ervoor dat de massa homogeen is en er nagenoeg geen luchtbellen overblijven. 
Waardoor de terrazzo van FMM Terrazzo & Beton een zeer hoge dichtheid heeft.
Het product wordt ook minder poreus. Wanneer de terrazzo uitgehard is wordt deze geslepen en gepolijst en van een milieuvriendelijk impregneermiddel voorzien.
 
FMM Terrazzo & Beton levert terrazzo producten, zo nodig inclusief montage, met 5 jaar garantie. Terrazzo van FMM Terrazzo & Beton is volledig recyclebaar.
 

Ambachtelijke productie​

Ons complete assortiment terrazzowerk wordt in eigen atelier vervaardigd. Moderne betontechnologie verzorgt de basis voor een ambachtelijk product. Een dichte massieve materiaalstructuur wordt verkregen door storting van het product in een verdichtingsmachine. Daarna wordt het product vakkundig geslepen en gepolijst. Na een behandeling met een natuurvriendelijk impregneermiddel is het dan klaar voor aflevering.